Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

3 tips voor het kiezen van een betonvloer

Woning met betonvloer

Betonvloeren zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren en bedrijven. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken, en kunnen worden aangepast aan elk decor. Als je overweegt een betonnen vloer aan te schaffen, dan zijn hier drie tips om  de perfecte betonvloer te kiezen!

1. Overweeg je behoeften

Bij het kiezen van een betonvloer, is het belangrijk om je behoeften te overwegen. Als je op zoek bent naar een vloer die duurzaam en gemakkelijk te reinigen is, dan is een massieve betonvloer, zoals een gepolierde betonvloer, een goede keuze. Als je op zoek bent naar een meer decoratieve vloer, dan is een gietvloer met betonlook wellicht een geschikte optie. Deze zijn namelijk te verkrijgen in verschillende kleuren, structuren en glansgraden.

2. Winkel rond

Het is belangrijk om rond te winkelen en de vloeren in het echt te zien. Zo krijg je een goed beeld van het materiaal en kun je inschatten of dit type vloer ook goed zal staan in jouw woning of bedrijf. Ga langs bij verschillende showrooms en experts in gepolierde betonvloeren en vraag gerust om advies! Je kunt ook alvast wat navraag doen over de kosten van een betonvloer bij verschillende bedrijven. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, en je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je de best mogelijke prijs krijgt.

3. Denk na over nabehandeling

Het is ten slotte verstandig om na te denken over de eventuele nabehandeling van de vloer. Mocht je het laten plaatsen van de betonvloer helemaal uit willen besteden, dan is het verstandig om meteen te weten of het bedrijf waar je voor kiest ook kennis heeft over de juiste nabehandeling van de vloer. Wil je bijvoorbeeld dat de vloer enorm waterdicht en minder gevoelig is voor vuil en vlekken is? Dan kun je de betonvloer laten coaten of impregneren. Het is handig om dit meteen na het plaatsen van de vloer te doen; zo voorkom je dat je de vloer tussendoor toch beschadigt!