Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Een hoge hoeveelheid bouwvacatures staan klaar

Werk jij graag met je handen en hou je van aanpakken? Dat is allemaal terug te vinden in de bouwsector. Momenteel is er een personeelstekort binnen deze branche en staan er veel bouwvacatures open. De bouwsector is echter gigantisch, dus hoe vindt je nou de bouwvacature die het best aansluit bij jouw vaardigheden? Geen zorgen, hieronder bespreken we een aantal functies die je binnen de bouwsector kunt vervullen.

Bouwvacatures voor monteurs en engineers

Als monteur ga je aan de slag met het installeren van technische apparaten. Ook zorg je dat de apparaten worden onderhouden en goed blijven draaien, je blijft de machines dus controleren lang na de installatie. Monteurs zijn belangrijk voor het behouden van de veiligheid en vervullen daarom een belangrijke rol op de werkvloer. Er wordt van je verwacht dat je een brede kennis hebt aan technische installaties, zoals cv-ketels, koelinstallaties en verwarmingen. Hierbij werk je samen met een team van monteurs en help je allround bouwvakkers als zij ergens ondersteuning bij nodig hebben. Het is belangrijk dat je betrokken en sociaal bent als monteur, want je zult er nooit alleen voor staan op de werkvloer. 

Onder de bouwvacatures zul je ongetwijfeld ook functies voor engineers tegenkomen. Engineers zijn gespecialiseerd in het maken van technische bouwtekeningen en werken veel samen met architecten en ontwerpers. De werkzaamheden van engineers kunnen erg uiteenlopen, zo houden ze zich ook bezig met het plannen en organiseren van bouwprojecten. Het ligt er maar net aan waar jouw kwaliteiten liggen als engineer, dit is belangrijk om te onthouden bij het bekijken van bouwvacatures. 

Aan de slag als projectleider of werkvoorbereider

Een projectleider is uiteraard niet te missen op de werkvloer. Als er geen leider aanwezig is zou het hele project in duigen vallen. Binnen deze functie heb je een echte key factor: je communiceert met alle takken binnen het bedrijf en zorgt dat iedereen goed functioneert. Bovendien is de projectleider degene die het contact met de klant onderhoudt. Ook hier zijn goede communicatieve skills dus hard nodig, dit zal je in veel bouwvacatures terugvinden. Als projectleider ben jij eindverantwoordelijke en zorg jij dat de doelstellingen haalbaar zijn.

Goed voorbereid aan de slag gaan

Tenslotte staan we nog even stil bij werkvoorbereiders. Deze werknemers zijn erg belangrijk in de beginfases van een bouwproject. Zij zorgen namelijk voor de projectplanning en dat al het nodige materiaal klaar staat voor gebruik. In een hecht team ontwikkel je haalbare planningen en koop je nodig materiaal in. Ook hier is het belangrijk dat je een leidende rol kunt vervullen en dus communicatief bent ingesteld. Het kan voorkomen dat je als projectleider ook de werkzaamheden van werkvoorbereider zult vervullen. Binnen de bouwsector kunnen functies elkaar overlappen, daarom wordt er van werknemers een brede kennis verwacht. 

Naast deze functies staan er nog vele bouwvacatures open voor andere banen op Bouwselect.nl. De sector is zo breed dat het onmogelijk is om alle werkzaamheden te kunnen behandelen. Het kan daarom zeker geen kwaad om zelf rond te spitten in de bouwvacatures die online te vinden zijn.