Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Met deze tips wordt strijken snel en eenvoudig

Strijken gaat snel en gemakkelijk, wie wil dat nu niet? We moeten toegeven dat strijken voor velen van ons een van de vervelendste huishoudelijke taken is. Hieronder vind je enkele tips om het strijken makkelijker en sneller te maken, zodat de wasmand niet vol raakt.

De juiste manier van strijken

Het is zeker nuttig om een ​​strijktechniek te ontwikkelen waar je je goed bij voelt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het strijkijzer een gladde en schone onderkant heeft. Zo voorkom je vlekken op schone kleding zoals overhemden.

Waarschijnlijk niet nodig, maar ik vermeld het toch. Elk kledingstuk heeft een label met instructies voor het strijken. Normaal gesproken wordt dit label alleen gebruikt om te wassen, maar het is ook erg handig om te strijken. Extra tip: sorteer alle te strijken items op strijktemperatuur. Begin met het strijken van de te strijken stoffen op de laagste temperatuur en verhoog daarna langzaam de temperatuur.

Wat is een logische volgorde?

Theedoeken of dekbedovertrekken hebben geen volgorde, houd er rekening mee dat je aan één kant begint en dan langzaam strijkt totdat je klaar bent. Een overhemd strijken is meestal wat lastiger. Begin met het strijken van de kraag en strijk vervolgens vanuit het midden naar de zijkanten. Dan kunnen de mouwen aan beide kanten worden gedaan en tot slot grote gebieden. Natuurlijk is het gebruik van een goede strijkplank absoluut noodzakelijk.

Nog meer tips voor het strijken

We hebben het gewoon over het strijken van een overhemd. Hang het gestreken overhemd direct aan de hanger. Dit zorgt ervoor dat het shirt minder snel kreukt. Laat ook andere gestreken kleding even drogen.

Een strijkijzer kopen is ook geen overbodige luxe. Ze staan ​​bekend als zeer effectief in het verwijderen van kreukels bij het wassen. Het is meestal wat duurder dan het oudere model, maar het biedt een aantal voordelen.

Probeer ritsen en knopen niet te strijken. Dit kan de onderkant van het strijkijzer ernstig beschadigen. Meer weten over strijkproducten? Kijk op deze site: www.massamarkt.nl.