Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Uw huis verkocht voordat u het weet? Het kan!

In de huidige markt met 100% zekerheid snel van uw huis af? In dit artikel wordt dé optie besproken.

In de huidige huizenmarkt is niets een zekerheid. Uw huis kan morgen verkocht zijn, maar het kan ook maanden duren voordat het huis überhaupt wordt bezichtigd. Het afwachten en de onzekerheid brengt een hoop stress met zich mee. Vooral als u zelf erg toe bent aan een volgende stap in uw leven. Maar vergeet niet; het is niet alleen voor de verkoper een onzekere tijd. Ook de koper heeft te kampen met onzekerheid. In dit artikel kijken we naar de belangrijke factoren tijdens de verkoop van uw huis. 

De huidige trends

Anno 2021 blijft de huizenmarkt volop in beweging. De huizenprijzen blijven stijgen en meer dan helft van de woningen worden overboden. Voorheen was hier voornamelijk sprake van in de Randstad en andere grote steden. Deze trend heeft zich snel verplaatst naar woningen die buiten de grote steden liggen. Daarnaast zijn kopers eerder bereid om risico’s te nemen bij de aankoop. Dit spreekt in het voordeel van de verkopende partij. Als we nog even inzoomen op de prijsstijging van de koopwoningen zien we een historisch grote stijging. Uit onderzoek van het CBS en het Kadaster blijkt namelijk dat er tussen juli 2020 en juli 2021 een stijging heeft plaatsgevonden van 16,3%. 

Help, ik moet nu verkopen

Het kan natuurlijk zo zijn dat door nieuwe omstandigheden een huis snel verkopen belangrijk is. Uw hypotheekverlener staat aan de deur en dreigt om uw huis te verkopen middels een executieveiling. Dit is het laatste wat u in deze markt. Afwachten op de reguliere huizenmarkt is in deze ook geen optie. Er zit enige haast bij de verkoop van uw woning, dan heeft Directhuisverkopen een oplossing. Dit is een partij die tegen 80 tot 85% van de marktwaarde uw huis koopt. In dat geval heeft u binnen 7 dagen een bod binnen en kan de verkoop binnen twee tot vier weken volledig rond zijn. 

Hoe werkt dat precies? 

Het is natuurlijk een logisch gevolg dat voorgaande alinea nog wel wat vraagtekens oproept. De verkoop verloopt net iets anders dan op de reguliere woningmarkt. U heeft in het geval van Directhuisverkopen geen makelaar nodig en betaalt verder geen overige kosten. Directhuisverkopen zorgt ervoor dat u binnen een week precies weet wat u voor het huis kunt ontvangen. Gebruikelijk is dit ongeveer 80% van de marktwaarde. Het bod van Directhuisverkopen staat dan ook vast en u weet dan precies wat u ontvangt. Een verrassing is uitgesloten.