Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Wanneer een spiegel op maat kopen?

Wanneer kies je het best voor een standaard spiegel en wanneer is een spiegel op maat de betere keuze? Het is een zeer belangrijke vraag die door veel mensen wordt gesteld. In eerste instantie moeten we zeggen dat beide opties over heel wat interessante voordelen beschikken. Over het algemeen valt de keuze voor een standaard spiegel bijvoorbeeld wat goedkoper uit dan wanneer je zou kiezen voor het kopen van een spiegel op maat. Anderzijds is het zo dat deze laatste wel perfect al je vooropgestelde verwachtingen kan inlossen. Stel jij jezelf ook de vraag wanneer de keuze voor een maatwerk spiegel nu echt het interessantst is? Dan moet je vooral snel verder lezen.

1.) Wanneer je spiegel over speciale afmetingen moet beschikken

De eerste reden om een spiegel op maat te kopen kan betrekking hebben tot de afmetingen waarover ze dient te beschikken. In eerste instantie denken veel mensen dat spiegels globaal gezien steevast over dezelfde afmetingen beschikken. Dat is niet correct. Het is bijvoorbeeld best mogelijk dat de plaats waar de spiegel moet komen te hangen over zeer uitzonderlijke afmetingen beschikt. Je wil er natuurlijk wel zeker van kunnen zijn dat de spiegel die je gaat kopen daar tot haar recht kan komen. Omwille van deze reden kan het kopen van een spiegel geheel op maat van jouw wensen zonder meer een uitstekende keuze zijn. 

2.) Wanneer je over specifieke wensen op vlak van uitstraling beschikt 

Een spiegel kan tegenwoordig over de meest uiteenlopende stijlen beschikken. Hiermee bedoelen we onder meer dat een spiegel op maat bijvoorbeeld voorzien kan zijn van een moderne lijst of zelfs helemaal van geen lijst. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat je een voorkeur hebt voor een andere stijl van lijst. Enkele andere mogelijkheden waar je wat dit betreft over beschikt zijn:

  • Landelijke lijsten; 
  • Industrieel geïnspireerde lijsten; 
  • Klassieke lijsten; 

Voor een spiegel geldt bijvoorbeeld eveneens dat ze perfect over een stevige barok lijst kan beschikken. Hoe dan ook, ongeacht de voorkeur(en) waarover je beschikt, je zal altijd kunnen vaststellen dat bij een uitgesproken voorkeur voor een bepaald type lijst de keuze voor een spiegel op maat al behoorlijk snel kan zijn gemaakt. 

3.) Indien je op zoek bent naar een spiegel met specifieke functionaliteiten

In eerste instantie zal de focus bij het laten maken van een spiegel op maat uiteraard komen te liggen op de uitstraling waarover ze beschikt. Dit gezegd hebbende mogen ook de praktische eisen niet uit het oog verloren worden. Dat gebeurt in de praktijk echter toch niet zelden. Zo is het bijvoorbeeld tegenwoordig mogelijk om een spiegel te kopen die is voorzien van ingebouwde verlichting. Daarnaast geldt voor heel wat spiegels ook dat ze verwarmd kunnen worden. Dit lijkt in eerste instantie misschien wat overbodig, maar dat is het niet. In het bijzonder voor spiegels in de badkamer geldt dan ook dat ze een dergelijke verwarming best kunnen gebruiken. Zo kan aanslag door damp op een efficiënte manier tegen worden gegaan. In ieder geval, heb je op praktisch vlak één of meerdere eisen met betrekking tot de nieuwe spiegel die je wenst te kopen? Ook dan kan het de moeite waard zijn om een maatwerk exemplaar te overwegen.