Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

10 handige tips om veilig te klussen

klussen

Klussen hoeft niet lastig te zijn. Wanneer je de juiste stappen zet, kan je zorgen dat je gewoon veilig aan de slag gaat. Ongeacht hoeveel ervaring je hebt met het klussen. 

1. Organisatie

Zorg dat je de juiste materialen hebt. Zorg voor de juiste hulp. Zorg ook dat je een de container huren via Paridoncontainers.nl hebt verzorgd. Op die manier kan je er zeker van zijn dat het wel heel gemakkelijk voor je wordt. De juiste container ter beschikking hebben, maakt het allemaal alvast gemakkelijker.

2. Buiten werken

Wanneer je klusjes moet doen, doe ze dan zoveel als mogelijk buiten. Denk aan zagen, boren en slijpen. Doe dit ook met wind mee. Daardoor kan je zorgen dat je minder last hebt van stofproblemen. Overigens zijn een mondkapje en veiligheidsbril ook buitengewoon aan te raden bij deze klussen.

3. Het juiste gereedschap

Naast een container huren is ook beschikken over de juiste gereedschappen van belang. Niet alleen heb je de juiste items nodig, ze moeten ook van goede kwaliteit zijn. Ontoereikend gereedschap maakt het een stuk onveiliger als je aan de slag gaat.

4. Bescherming

Klussen gaat het best met behulp van goede bescherming. Je hebt een mondkapje, veiligheidsbril, oordoppen, handschoenen en veiligheidsschoenen nodig. 

5. Strakke kleding

Veilig werken doe je ook door strakke kleding te dragen. Daardoor kan je nergens achter blijven hangen en blijft er niets in machines steken. Bind ook jouw haar in een staart als het lang is. 

6. Opruimen

Alles wat je laat slingeren zorgt voor een risico. Ruim dus al het afval en het gereedschap waarmee je klaar bent direct op. Zo maak je het ook niet onnodig moeilijk voor jezelf. Ga jij klussen in de omgeving van Almere? Dan is een container huren in Almere een goede optie.

7. Juiste verf

De juiste verf kiezen is ook slim. Je wilt namelijk gemakkelijk je verfafval kunnen opruimen. Dat gaat beter wanneer je verf op waterbasis kiest. Anders moet het bij chemisch afval worden afgevoerd.

8. Communiceren

Je gaat gas, water en elektra misschien wel afvoeren. Daarom is het belangrijk om dit ook met iedereen die meewerkt te overleggen. Ook over andere zaken voer je overleg. 

9. Scherp blijven

Wanneer je gaat klussen dan doe je dat natuurlijk als je uitgerust, nuchter en gezond bent. Dat maakt je efficiënter, maar het is ook veiliger. 

10. Goede afwerking

Zorg ook dat je bij de afwerking scherp blijft. Als je dit niet goed uitvoert, dan zal dat voor onveilige situaties zorgen.