Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

3 belangrijke tips om je Lay z spa te gebruiken

hottub-kopen

Onder de liefhebbers van de spa en bubbelbaden is de Lay z spa een bekende. Er is voor iedereen die op zoek is naar een spa of bubbelbad wel een type van dit merk beschikbaar. Veel verschillende modellen van dit merk maakt dat je naar eigen wens jouw spa kunt inrichten met het juiste type. Hieronder vind je 3 belangrijke tips voor jouw ultieme spa ervaring die je absoluut niet moet vergeten. 

Test de stekker voor gebruik

Omdat je met een Lay z spa gebruik maakt van zowel elektriciteit als water is het aan te raden om te zorgen voor veiligheid. Let erop dat het stopcontact veilig is geplaatst en opspattend water geen kortsluiting kan veroorzaken. Bij de veiligheidsvoorschriften hoort ook dat je voor gebruik de stekker controleert. In principe behoor je dit voor élk gebruik te doen en niet eenmalig. Het kan namelijk voorkomen dat deze beschadigd is en dat het dus onveilig is om de stekker te gebruiken. 

Douche voordat je de Lay z spa gebruikt

Het is vanzelfsprekend dat je niet vuil in je spa stapt, maar toch is het aan te raden direct vooraf een douche te nemen. Op je huid komen namelijk altijd vuil voor dat het water gemakkelijk kan vervuilen. Je kunt denken aan (huid)oliën en cosmetica maar ook huidschilfers. Als je eerst even een (korte) douche neemt voorkom je dat dit vuil in je spa terecht komt. Dit komt de kwaliteit van de spa ten goede en voorkomt dat je filters onnodig vervuilen. 

Zorg voor goed onderhoud van je Lay z spa

Los van de veiligheidsvoorschriften is onderhoud ook nodig aan je Lay z spa. Denk hierbij aan het controleren van het systeem op lekken en onjuiste werkzaamheden, maar ook aan het op tijd vervangen van filters. Zo blijft je spa schoon en fris en blijft het systeem optimaal werken. Uiteraard heb je producten nodig om het water schoon te houden, zoals chloor. Zorg dat je de juiste producten gebruikt voor jouw spa en dat die afgestemd zijn op het systeem en er geen overdosis van chloor of chloortabletten kan plaatsvinden. Dit kan namelijk corrosie veroorzaken en zo wordt het materiaal van het systeem letterlijk afgebroken. 

Onder onderhoud valt ook het tijdig opruimen van je spa. Het is niet aan te raden je Lay z spa te gebruiken bij temperaturen onder de 4 graden, hoe lekker dat ook kan zijn. Ruim dus je spa tijdig op voor het winterseizoen begint om er zolang mogelijk plezier van te hebben. En uiteraard zorg je dat deze droog en schoon wordt opgeborgen zodat er geen beschadigingen kunnen ontstaan en vocht geen schimmel kan veroorzaken aan de materialen. Als je de lay z spa weer pakt moet je deze ook weer klaarmaken en zorgen dat deze goed functioneert voordat je hem daadwerkelijk weer gaat gebruiken. Controleer bijvoorbeeld ook of de stoppen zijn verwijderd en het waterniveau tussen de minimale en maximale waarde in zit. Zo voorkom je overstromen bij een te hoge waterstand en het droogdraaien van de pomp bij een te lage waterstand.