Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

4 tips voor een sfeervol huis

Worstel jij ook met een huis dat niet knus is, niet sfeervol en dat niet gezellig genoeg is? Dan geven we je in dit artikel vier tips hoe jij je huis sfeervol in kan richten, zodat jouw gasten geen opmerkingen meer maken over het interieur van jouw huis. Deze tips zijn eenvoudig en snel aan te passen in huis.

Raamdecoratie

Tijdens het inrichten van je huis is het belangrijk dat je kiest voor de juiste raamdecoratie. Naast dat raamdecoratie zoals gordijnen of jaloezieen een specifieke functie moeten vervullen zoals: lichtdoorlatend, verduisterend en andere functies, moeten ze ook sfeervol in huis hangen. Je kan bijvoorbeeld kiezen om een aantal houten jaloezieen op maat te laten maken, over het algemeen geeft hout meer sfeer in huis dan neutrale kleuren zoals, wit, zwart of grijs. Daarnaast is hout een materiaal dat een warm gevoel geeft, waardoor je huis ook knus is.

Licht

Zorg ook voor genoeg licht in huis, dit kan gemaakt worden door middel van natuurlijk licht en imitatie licht, zoals: lampen en kaarsen. Een handige truk om een huis knusser te maken, is om de lichtbronnen op verschillende niveaus te plaatsen, zodat het huis een sfeervolle inrichting krijgt.

Planten

Wanneer je je huis inricht is het ook belangrijk om planten toe te voegen. Planten zie je niet vaak in hotels, omdat deze namelijk onderhoud nodig hebben. Maar tegenwoordig zijn er ook planten die het minste onderhoud per week eisen, waardoor het onderhouden van een plant simpeler is geworden. Een plant in huis maakt het huis sfeervol en kleurrijk.

Kleuren

Denk ook na over de kleuren die in huis worden gebruikt. Een huis met kleur is namelijk sfeervol, het maak exhter een ruimte ook kleiner. Er is namelijk een verschil tussen warme en koude kleuren. Koude kleuren maken ruimtes groter, maar ook kouder en warme kleuren maken ruimtes kleiner maar ook warmer. Het is dus handig om een balans in kleuren te vinden. Denk aan accenten die je toe kan voegen, gekleurde kussens, een gekleurd schilderij of andere dergelijke woon accessoire.