Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

De kamersteiger: kopen of huren?

Kamersteiger

Er zijn inmiddels veel attributen die ons leven makkelijker maken. Klussen is bijvoorbeeld nog nooit zo makkelijk geweest dankzij de kamersteiger. Deze speciale steiger maakt het makkelijk om op hoogte te werken. Maar wat is een kamersteiger nu precies, en is het slim om er eentje aan te schaffen?

Over de kamersteiger

Kamersteiger

Een kamersteiger is een uitklapbare steiger die bij uitstek geschikt is voor werkzaamheden binnenshuis. De kamersteiger wordt gebruikt voor klussen aan plafond en wand zoals stuc en schilderwerk of installatiewerkzaamheden. Een kamersteiger is licht, compact en inklapbaar. hij past door iedere normale deuropening. Kamersteigers heb je in verschillende kwaliteiten. Waar moet je als gebruiker op letten om lang van je steiger gebruik te kunnen maken?

Duurzaamheid van de steiger

De levensduur van een kamersteiger hangt direct af van de gebruikte materialen. Zo bepaalt de wanddikte van het frame in grote mate hoe snel het zal beschadigen. Met een wanddikte van minstens 2.8 mm heb je een solide steiger die niet snel beschadigt. Ook de wielen worden vaak zwaar belast. Om te zorgen dat de kamersteiger lang meegaat moeten de wielen voldoende zwaar uitgerust worden. 

Kamersteiger

Huren of kopen

Voor de professionele gebruiker is robuustheid, levensduur en veiligheid van zijn materieel van groot belang. Een steiger kopen is dan wellicht verstandiger. Voor een leek kan het huren beter zijn. Laat je wel altijd adviseren door iemand met kennis van zaken.