Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

De voordelen van een in hoogte verstelbaar bureau

Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking heeft een zittend beroep en brengt dagelijks zittend de dag door. Onze lichamen zijn niet gemaakt om zoveel uur per dag te zitten, het is daarom ook niet gek dat veel mensen die op kantoor werken kampen met nek-, rug- en armklachten. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een verstelbaar bureau en welke soorten er zijn.

Het aannemen van verschillende houdingen

Juist omdat het menselijk lichaam niet gemaakt is om langdurige tijd te zitten is het aannemen van verschillende houdingen een must. Vaak als je lange tijd op een bepaalde manier zit of sta merk je dat je even anders moet zitten of staan, omdat je anders last krijgt van kramp of iets dergelijks. Wanneer je gebruik maakt van een zit sta bureau kan je zowel zittend als staand werken en het goed met elkaar afwisselen. Op deze manier zullen hoogstwaarschijnlijk de lichamelijke klachten ook langzaam verdwijnen. 

De verschillende soorten verstelbare bureaus

Er zijn twee verschillende in de hoogte verstelbare bureaus, zoals een waar je aan het wiel draait, maar je hebt ook een die elektrisch is. Een zit sta bureau elektrisch kan heel eenvoudig worden ingesteld op de gewenste hoogte. Daarnaast zijn er ook verschillende maten bureau’s die verstelbaar zijn, zoals een hoekbureau, maar ook enkele bureau’s. 

De voordelen van een zit sta bureau

Geen enkel persoon is hetzelfde het is daarom belangrijk dat bureau’s op kantoren verstelbaar zijn, zodat iedereen een ergonomisch verantwoorde houding kan aannemen. Echter heeft een zit sta bureau meer voordelen, zoals:

  • Verbetering op je gezondheid
  • Het verminderd ziekteverzuim
  • Je verbrand er calorieën door
  • Zorgt voor een betere doorbloeding
  • Verhoogt je productiviteit
  • Lichamelijke klachten nemen af, zoals schouder-, nek- en rugklachten