Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Douglas planken: alles wat je erover moet weten

Is het een droom om een mooie overkapping of veranda in de tuin te hebben? Je kan dit ook prima zelf maken! Hiervoor kan je het beste douglas planken en balken gebruiken. Dit is mooi robuust timmerhout waarmee je in een handomdraai een stevige constructie in elkaar kan zetten. In dit artikel vertellen we je alles over douglas hout.

Behandeling

Wat een groot voordeel is van douglas planken, is de rechte houtnerf. Dit maakt dat het hout ontzettend sterk en stabiel is. Hierdoor kan je een hele stabiele constructie in elkaar zetten. Het is vervolgens wel erg belangrijk om het hout op de juiste manier af te werken. Een goede afwerking beschermt het hout tegen vocht en zorgt ervoor dat het hout mooi blijft. Een kwalitatief hoogwaardige beits gebruiken is een goede manier van afwerken. Het kost even wat extra tijd, maar daarna heb je langer plezier van het hout en blijft het langer onderhoudsvrij! Heb je liever een grijze uitstraling van het hout? Geef dan het hout elk jaar een schoonmaakbeurt met een borstel voor dit resultaat.

Wil je graag douglas planken aanschaffen? Kijk dan eens op houtdirect.nl. Hier vind je een uitgebreid assortiment hout, wat zich leent voor verschillende doeleinden. Daarnaast kan je bij Houtdirect ook rekenen op uitmuntende service en geven ze het advies wat u nodig heeft.