Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Een goed balkonhek

lichtkoepel

Als je ergens woont waar je een prachtig balkon tot je beschikking hebt, dan heb je dat maar goed voor elkaar. Of dit nu een appartement is waar je heerlijk vertoeft of een huis met een balkon, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je dat balkon hebt en dat je hier optimaal gebruik van wil maken. Daar kunnen we ons goed iets bij voorstellen en daar willen we je zelfs bij helpen, want je hebt meer nodig dan alleen een balkon. Een balkon moet namelijk ook een balkonhek hebben. Een balkonhek is een essentieel onderdeel van je balkon en daar vertellen we je hier, op deze pagina, het een en ander over. We gaan in op de aspecten van een balkonhek die hierbij komen kijken en hebben het graag met je over de verschillende mogelijkheden. Laten we dus maar snel beginnen, want er is genoeg om je over te informeren. 

Wat is een balkonhek?

Wat een balkonhek is, dat is allereerst wel eens goed om een duidelijk beeld bij te hebben. Een balkon bevindt zich meestal op enige hoogte, daar is het ook een balkon voor. Hoe hoog dat is, dat is even niet belangrijk. Het gaat erom dat het zich op enige hoogte bevindt en daar moet je beschermd voor worden. Je wil het zo inrichten dat je lekker kunt vertoeven op je balkon, maar dan wel op een veilige manier. Je wil dat doen met een balkonhek, want daar leent het zich bij uitstek voor. Met een hek scheid je dan je balkon af van de hoogte, je beschermt jezelf en je gasten van een lelijke val en je faciliteert het genieten van je balkonnetje!

Aanvulling op de veiligheid

Echter is dat niet het enige dat een balkonhek moet doen. Ja, het moet veiligheid bieden en dat is belangrijk, maar daar blijft het dus niet bij. Het is daarnaast ook belangrijk dat je balkonhek stijlvol is. Het moet aansluiten bij de bouwstijl van je appartement of huis, het moet aansluiten bij je wensen en het moet natuurlijk ook aansluiten bij de maten die je balkon vereist (daarover later meer). Kies daarom ook zeker iets dat hierbij past, want dat is minstens net zo belangrijk als alle andere elementen. Een balkonhek dat niet aansluit bij je wensen op het gebied van esthetiek, dat wordt een teleurstelling. 

De verschillende soorten

Dan is het nog goed om te weten dat er allerlei soorten zijn van balkonhekken. Je hebt een balkonhek van glas, een hek van staal en aluminium en ga zo maar door. Het gaat erom dat ze allemaal één ding gemeen hebben; de bieden de veiligheid die je zoekt in een hek voor je balkon én ze hebben de mogelijkheid aan te sluiten bij je balkon zelf, maar dat is uiteraard afhankelijk van je eigen eisen en wensen op dit gebied. Ook is het goed om te weten dat er kant en klare soorten en maten zijn, maar ook balkonhekken op maat. Een hek op maat wordt speciaal voor jou gemaakt, helemaal naar je wens. Ook heb je de mogelijkheid om dit te laten monteren door installateurs of het zelf te doen.