Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Een hangstoel, ideaal op het terras!

Youmanitas Projects C.V.

Dat de hangstoel een unieke stoel is, dat vindt eigenlijk iedereen. Je zit altijd beter en meer ontspannen als je boven de grond bungelt en niet zelden vallen mensen (en zeker ook kinderen) in een dergelijke stoel snel in slaap, niet in de laatste plaats vanwege het lichte schommelen van de stoel. De speciale stoel was aanvankelijk alleen aan het plafond te bevestigen, dat is tegenwoordig echter anders. Er zijn nu veel meer mogelijkheden, en dat komt de populariteit van de stoel alleen maar ten goede.

Kies je voor bevestiging aan het plafond of voor een stoel in een staander?

Nog steeds zie je de hangstoel wel aan het plafond bevestigd, zoals oorspronkelijk ook de bedoeling was. Met een hangstoel aan het plafond creëer je een open ruimte onder de stoel, waardoor je interieur vaak meteen meer lucht krijgt. Dus nu past de stoel ook ideaal bij je terras met dubbele tuindeuren! Bovendien; verwacht je veel gasten? Dan haal je de stoel gemakkelijk weg. Er zitten echter ook wat nadelen aan de bevestiging aan het plafond. Zo moet in de eerste plaats het plafond sterk genoeg zijn om de veiligheid te kunnen waarborgen wanneer je in de hangstoel gaat zitten, en blijken nog best veel mensen niet erg handig en blijkt het bevestigen aan het plafond al een behoorlijke en te moeilijke klus. Veel mensen vinden de bevestiging aan het plafond bovendien zonde, zeker in hun verder zo strakke interieur. Bovendien ben je met een bevestiging aan het plafond gebonden aan één plaats. Het gaat veel mensen te ver om meerdere bevestigingspunten aan het plafond te maken, en dat is best begrijpelijk.

Principe van de hangstoel wordt zo geen geweld aangedaan

En dus is de deze stoel tegenwoordig ook in een staander beschikbaar. Het principe van de stoel wordt daarmee geen geweld aangedaan. Het blijft een heerlijke stoel die schommelt en waarin je gemakkelijk even weg dommelt. In de staander echter, is sprake van een mobiele stoel die je overal neer kunt zetten, zowel binnen als buiten. Sterker nog, je kunt de stoel dan zelfs overal mee naartoe nemen. Om die reden zie je bijvoorbeeld aan het strand steeds vaker hangstoelen opduiken. De staander is inklapbaar en neemt opvallend weinig ruimte in, waardoor het prima te vervoeren is. 

Vergeet niet om comfortabele en voldoende kussens te kopen

Je hebt overigens erg veel te kiezen als je een hangstoel wilt gaan kopen. Zo heb je de stoelen in verschillende vormen en groottes. Bekend is ondertussen ook de dubbele hangstoel. Deze stoel is geschikt voor twee personen maar is ook ideaal als je zelf heerlijk wilt liggen in deze unieke stoel. Vergeet bovendien niet voldoende comfortabele kussens in je stoel te kopen, want zo maak je de stoel nog aantrekkelijker.