Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Een kennismaking met de historische stad matera in basilicata

Matera Basilicata

Indien je het prachtige landschap van de Basilicata-regio in Italië verkent, zal het schilderachtige Matera zeker je aandacht grijpen. Met zijn diepgewortelde historie en rijke cultuur, staat deze stad vooral bekend om de unieke ‘Sassi’ – huizen die rechtstreeks uit de rotsen zijn uitgesneden. Struin door de kronkelende, krappe steegjes die je terugvoeren naar oude tijden. Matera, met trots geplaatst op de UNESCO-werelderfgoedlijst, biedt een inkijkje in een verleden dat vervlochten is met de rauwe, natuurlijke schoonheid van Italië. Het is een levendige tijdcapsule en een reis naar Matera Basilicata neemt je mee door verschillende lagen van de menselijke historie.

Bewonder de sassi di Matera’s tijdloze schoonheid

Een verblijf in Matera is pas echt afgerond met een bezoek aan de Sassi di Matera. Deze prehistorische huisvestingen, gegraveerd in de rotswanden van een diepe kloof, zijn een uniek schouwspel dat je nergens anders ter wereld kan aanschouwen. Verdwaal tussen de oude rotswoningen, ontdek eeuwenoude, in rots uitgehouwen kerken en bestudeer de fresco’s die een licht werpen op de oudchristelijke periode van de regio. Tegenwoordig zijn de Sassi omgetoverd tot luxe hotels, musea en restaurants, die een moderne twist toevoegen zonder afbreuk te doen aan de historische ziel van deze plek.

Matera Basilicata

Geniet van lokale keuken en culturele festiviteiten

Je bezoek aan Matera is eveneens een verkenning van culinaire heerlijkheden. Ontdek de keuken van Lucania, waar traditionele gerechten gemaakt met lokale producten een feest voor de smaak zullen zijn. Proef zeker eens de peperone crusco, een speciale lekkernij gemaakt van gedroogde en gefrituurde rode pepers. Stort je ook in de culturele feesten die het hele jaar door de stad tot leven brengen. Een hoogtepunt is de ‘Festa della Bruna’, ter ere van de patroonheilige van Matera.