Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Het belang van dekbedovertrekken

dekbedovertrekken

Een dekbedovertrek wordt vaak verward met andere vormen van beddengoed. De dekbedovertrekken wordt vaak door elkaar gehaald met dekbedden. Echter zit hier een wezenlijk verschil tussen. Een dekbed zorgt ervoor dat je ‘s nachts warm blijft. Daarentegen zorgt een dekbedovertrek ervoor dat je dekens fijn aanvoelen. Daarnaast zorgt een overtrek ervoor dat je dekbed beschermd is tegen vuil. Een overtrek is immer gemakkelijker uit te wassen dan een dekbed. 

dekbedovertrekken

Welke type dekbedovertrek is geschikt voor mij?

Er zijn verschillende varianten overtrekken te verkrijgen. Dit verschil zit vooral in de kleur, het materiaal, de sluiting en de afmeting. Zo zijn er verschillende afmetingen te krijgen voor een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed en een kinderbed. Daarnaast zit er een groot verschil in de sluitingen van het overtrek. Deze sluiting bevinden zich aan het uiteinden van het overtrek. De sluiting van het overtrek wordt ook wel instopstrook genoemd. Op dit moment zijn er dekbedden op de markt met een dubbele instopstrook, een flessenhals en een aangestikte instopstrook. 

dekbedovertrekken

Welke kleur past bij mijn slaapkamer?

Doordat iedere slaapkamer op een andere manier is ingericht, is deze vraag lastig te beantwoorden. De passende kleur is namelijk voor iedere kamer verschillend. Daarentegen is het wel zo, dat in bijna alle gevallen een zwart en een wit overtrek een geschikte keuze is. Naast zwart en wit, zijn er nog talloze verschillende kleuren en printen op de markt. Vergelijk alle verschillende kleuren en printen mogelijkheden rustig, zo zul je een passende kleurkeuze maken.