Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Het ontwerpen van je eigen keukenblokken, hoe doe je dat?

Een nieuwe keuken is een grote investering, en het ontwerpen van je eigen keukenblokken kan een leuke en uitdagende manier zijn om het precies naar je wensen te maken. In dit artikel geven we 5 tips voor het ontwerpen van keukenblokken.

Maak een duidelijk plan

Voordat je begint met het ontwerpen van je keukenblok op maat, is het belangrijk om een duidelijk plan te maken. Dit houdt in dat je nadenkt over wat je precies wilt hebben in je keuken, hoeveel opbergruimte je nodig hebt en wat voor soort materiaal je wilt gebruiken. Het is ook handig om te bedenken wat voor soort keukenapparatuur je wilt hebben, zoals een oven, koelkast, vaatwasser en gasfornuis. Door dit allemaal van tevoren uit te werken, voorkom je dat je later voor vervelende verrassingen komt te staan. Het is ook mogelijk om foto’s te maken van de ruimte die je beschikbaar hebt voor de keuken. Met deze foto kun je keukenblokken showroom in Hoogeveen binnenstappen. Zij willen je altijd helpen met het maken van een goed plan.

Gebruik handige opbergoplossingen

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het ontwerpen van een keukenblok op maat is de opbergruimte. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk opbergplek hebben zonder dat het ten koste gaat van de ruimte in je keuken. Gelukkig zijn er talloze handige opbergoplossingen die je kunt gebruiken om de ruimte optimaal te benutten. Denk bijvoorbeeld aan lades met opbergvakken, kleine hangrekjes voor pannen en bakvormen of planken die je aan de zijkant van je keukenblok kunt bevestigen.

Kies het juiste materiaal

Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen voor je keukenblok op maat. Hout is een populaire keuze omdat het een natuurlijke uitstraling heeft en makkelijk te onderhouden is. Marmer en graniet zijn ook populair, maar wel duurder. Aluminium en roestvrij staal zijn goede keuzes als je op zoek bent naar iets moderns en gemakkelijk te onderhouden. Houd er wel rekening mee dat sommige materialen kwetsbaarder zijn dan andere, dus overweeg wat het beste bij jouw levensstijl past.

Maak gebruik van hoekoplossingen

Hoeken in je keuken kunnen lastig zijn om op te ruimen, maar met de juiste oplossing kun je ze wel efficiënt benutten. Er zijn bijvoorbeeld speciale hoekkasten die je kunt gebruiken om opbergruimte te creëren in die lastig te bereiken plekken. Ook kun je gebruikmaken van draaiplateaus, zodat je gemakkelijk bij alle spullen in je hoekkasten kunt komen.

Zorg voor voldoende werkblad

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het ontwerpen van een keukenblok op maat is het werkblad. Je wilt zoveel mogelijk werkblad hebben zonder dat het ten koste gaat van de ruimte in je keuken. Een goede truc is om een keukenblok te kiezen met een L-vormige opstelling, zodat je aan twee kanten kunt werken. Als je geen ruimte hebt voor een L-vormige keukenblok, kun je ook overwegen om een kookeiland te installeren. Dit biedt extra werkblad en opbergruimte, en het geeft je keuken ook een stijlvolle uitstraling.