Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Hoe interessant is een slijtvaste gietvloer?

De vloer kan met recht en rede bestempeld worden als één van de belangrijkste onderdelen van je woning. Dat natuurlijk niet alleen omdat ze op visueel vlak over een significante impact beschikt op de uitstraling van je interieur, maar ook omdat ze toch best behoorlijk wordt belast. Door te kiezen voor het laten realiseren van een slijtvaste gietvloer kan je in de praktijk in één klap rekenen op twee concrete voordelen. In eerste instantie zal je kunnen genieten van een vloer met een mooie uitstraling, maar daarnaast kan je ook rekenen op een uitermate kwalitatieve vloer waar je ongetwijfeld heel wat jaren genot van zal ondervinden. Wil jij ook graag precies ontdekken hoe interessant het laten aanleggen van een slijtvaste gietvloer in de praktijk is? Lees vooral verder! 

In welke kleuren kan je een gietvloer realiseren?

Eén van de eerste zaken waar je aandacht aan zal willen geven bij het laten realiseren van een slijtvaste gietvloer heeft betrekking tot de uitstraling waarover ze dient te beschikken. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat het helemaal niet correct is dat een dergelijke vloer altijd in een neutrale, grijze kleur wordt uitgevoerd, integendeel. In de praktijk kan er dan ook worden vastgesteld dat ook bijvoorbeeld zwarte, witte en tal van andere kleuren mogelijk zijn. 

In welke stijl je jouw gietvloer gaat realiseren zal in de praktijk steevast worden bepaald door het interieur waarover je beschikt. Heb je bijvoorbeeld een strak, modern interieur gerealiseerd? Dan kan de keuze voor een slijtvaste gietvloer in een witte kleur al snel zijn gemaakt. Is er evenwel sprake van een meer industrieel getint interieur? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat mogelijks de traditionele grijze vloer mogelijks toch wel de meest voor de hand liggende keuze kan zijn. 

Hoe kwalitatief is een slijtvaste gietvloer? 

Voor een slijtvaste gietvloer geldt dat ze is samengesteld uit verschillende soorten kunsthars. Dit materiaal zorgt er in de praktijk onder meer voor dat de vloer over licht elastische eigenschappen komt te beschikken. Dit heeft als gevolg dat de vloer in de praktijk erg comfortabel en ook helemaal niet hard aanvoelt. Anderzijds moet het gezegd dat dit materiaal ontzettend sterk is waardoor het vele jaren mee blijft gaan. Het is dan ook absoluut zo dat een gietvloer met recht en rede kan worden ondergebracht in de rij met slijtvaste vloeren waar je langdurig genot van zal ondervinden. 

Een uitstekende keuze in heel veel verschillende gevallen

De keuze voor een slijtvaste gietvloer van G-vloeren blijkt in de praktijk ontzettend interessant en tevens ook zeer populair te zijn in menig aantal verschillende gevallen. Dit niet alleen in zakelijke panden zoals bijvoorbeeld opslagruimtes en winkels, maar ook in particuliere panden zoals woningen. Door te kiezen voor een gietvloer zorg je er immers niet alleen voor dat je de beschikking krijgt over een kwalitatieve vloer met een lange levensduur, daarnaast zal je eveneens kunnen vaststellen dat je kiest voor een onderhoudsvriendelijke vloer die je altijd in een handomdraai schoon kan maken. Het hoeft niet benadrukt te worden dat dit ook de hygiëne in je woning alleen maar ten goede komt.