Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Houtlook tegels, het beste van twee werelden.

Landelijke woonstijl

De uitstraling van hout is er één die behoorlijk uniek is. Heel wat mensen houden van de look & feel van hout omdat er verschillende voordelen aan verbonden zijn. Geen enkel ander materiaal dat op de markt is terug te vinden beschikt over zo’n gezellige, warme uitstraling als hout. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk ook nog eens zo dat hout erom bekend staat een stukje natuur binnen in de woning te halen. Toch moet het gezegd dat er niet alleen maar voordelen aan dit materiaal zijn verbonden. Hout staat er namelijk ook om bekend snel te rotten wanneer het (veelvuldig) in contact komt met vocht. Wil jij kunnen genieten van de uitstraling van hout gecombineerd met de interessante voordelen van tegels? Dat kan! Hoe? Door in je woning gebruik te gaan maken van zogenaamde houtlook tegels

Wat zijn houtlook tegels? 

Laat ons om te beginnen even aangeven wat houtlook tegels nu precies zijn. Het betreft hier eigenlijk keramische tegels die over de uitstraling beschikken van houten planken. Voor deze tegels geldt dat ze tot stand komen door klei op een hoge temperatuur te bakken. Daarna wordt de tegel afgewerkt met een soort van glazuurlaag. Deze glazuurlaag zal er uiteindelijk voor moeten zorgen dat de tegel over de uitstraling van hout komt te beschikken. De technologie heeft op dit vlak ook helemaal niet stilgestaan. Was er hierbij in eerste instantie namelijk nog sprake van een effen oppervlak? Dan is het tegenwoordig perfect mogelijk om reliëf en knoestjes aan te brengen in dit oppervlak. Dit alles zorgt ervoor dat het eigenlijk bijna onmogelijk is geworden om echt hout van houtlook tegels te onderscheiden. Niet voor niets maken veel mensen er daarom tegenwoordig gebruik van. 

Zijn houtlook tegels te combineren met vloerverwarming?

Het combineren van parket met vloerverwarming blijkt in de praktijk in veel gevallen helemaal niet tot de mogelijkheden te behoren. Op z’n minst wordt het sterk afgeraden. Indien je gebruik gaat maken van houtlook tegels wordt daar verandering in gebracht. In deze situatie gaat het namelijk om tegels en dus niet om houten planken. Zou jij dus met andere woorden in jouw woning graag willen kunnen rekenen op het gemoedelijke gevoel dat kan worden gerealiseerd met behulp van vloerverwarming? Dan zal je kunnen vaststellen dat tegels die beschikken over een houtlook daar zonder ook maar enig probleem voor kunnen zorgen. 

Alle voordelen van houtlook tegels op een rijtje

Het lijkt ernaar uit te zien dat bijzonder veel mensen tegenwoordig de voorkeur geven aan deze tegels in plaats van echt parket. Dat is op het eerste zicht misschien een beetje een vreemde vaststelling, maar in de praktijk zijn daar verschillende uitstekende redenen voor aan te halen. De exacte voordelen waar je bij houtlook tegels allemaal op kan rekenen zijn dan ook de volgende:

  • Houtlook tegels zijn slijtvast en bovendien ook vlekbestendig;
  • Deze tegels vereisen helemaal geen doorgedreven onderhoud;
  • Je kan deze tegels moeiteloos combineren met vloerverwarming;

Naast bovenstaande zal je bij het gebruik van houtlook tegels ook kunnen vaststellen dat je een keuze kan maken uit een groot aantal verschillende legmotieven. Heb jij bijvoorbeeld een voorkeur voor een bepaald legmotief en wil je graag gebruik maken van tegels met een houtlook om jouw vloer op die manier te kunnen realiseren? Dan is dat in de praktijk absoluut geen enkel probleem.