Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Hr++ glas

hr++ glas

Nieuwe ramen nodig in huis? 4 goede redenen om voor hr++ te gaan

Wanneer je in een woning woont waarvan een of meerdere raampartijen zo onderhand verouderd zijn, dan loont het zich zonder twijfel om op die plekken de kozijnen en ramen te vernieuwen. Weliswaar gaat zo’n vernieuwing gepaard met behoorlijke aanschafkosten; dit is wel een investering die zich in de loop van de jaren gaat terugbetalen. Dit geldt zeker als je gaat voor hr++ glas, oftewel een type dubbelglas waarbij de ruimte tussen de glasplaten wordt gevuld door gas en coating. Lees hieronder wat de belangrijkste sterke punten van hr++ glas zijn.

Lagere energielasten

Hr++ heeft van alle soorten dubbelglas vermoedelijk de beste isolatiewaarde. En we weten allemaal: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe minder gas je hoeft te verbruiken om je woning te verwarmen. Dit leidt dan ook tot een veel gunstigere energierekening. Na een aantal jaren zul je je investering dan ook terugverdiend hebben.

Minder uitstoot van schadelijke gassen

Als je minder gas verbruikt leidt dat automatisch ook tot minder uitstoot van schadelijke gassen zoals CO2. Dit is zeer belangrijk voor het milieu en ook voor de luchtkwaliteit in jouw directe woonomgeving.

Goede geluidsisolatie

Hr++ glas heeft beduidend betere kwaliteiten als het gaat om geluidsisolatie dan de wat ouderwetsere vormen van dubbelglas. Daardoor ervaar je een stuk minder snel overlast van geluiden die buiten je woning geproduceerd worden.

hr++ glas

Verhoging woningwaarde

Tenslotte verhoog je met het aanbrengen van hr++ glas op één of meerdere plekken in je woning de waarde van je huis. Dit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Wanneer je ooit je woning verkoopt heb je hier veel profijt van. Goede kans dat je alleen al bij je verkoop de eerder gedane investering volledig terugverdient.