Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Inspiratie nodig? Maak standaard glazen deuren mooi!

1Vandaag een bericht over hetgeen mij altijd weer inspiratie geeft, namelijk het bijzonder maken van anders standaard zaken in en om het huis. Neem de deuren in je huis, het is een noodzakelijk kwaad – en je kunt er maar het beste het mooiste van maken. Bij mij thuis heb ik glazen deuren laten plaatsen door de firma Edelglas en kijk eens met me mee hoe mooi het resultaat hiervan is geworden. 

Gezandstraalde deuren in mijn woning

Allereerst een afbeelding van onze woonkamer, die een wel heel bijzondere uitstraling heeft gekregen met de deuren met gezandstraald motief die deze firma precies naar wens heeft vervaardigd. Persoonlijk ben ik een groot fan van Art Deco en dan met name de representatie van vrouwenfiguren binnen deze stroming. Hoe Edelglas vorm heeft gegeven aan die voorkeur is echt ongelooflijk. Het heeft een anders toch vrij normale kamer echt een bijzonder uiterlijk weten te geven – wat een enorme toevoeging is dit. 2

Wat ik ook erg mooi vind is dat de openheid en transparantie van de gehele ruimte behouden zijn gebleven en je de verschillende kamers niet van elkaar afgesloten hebt. Voor hetzelfde geld hadden we er een dichte deur tussen geplaatst en ging de ruimtelijkheid daarmee toch wel echt verloren. Ook mooi vind ik het dat het weliswaar niet direct in elkaar overloopt, maar je met de toevoeging van de prachtig uitgevoerde afbeeldingen écht een sfeer weet te creëren.

De volgende foto die ik met je wilde delen betreft een detail van een van de andere glazen deuren die we in huis hebben, ditmaal op de bovenverdieping van onze woning. 

6

Hier zie je hoe ingenieus de uitvoering van de gezandstraalde afbeeldingen is. Erg leuk ook vind ik het hoe ouderwets en modern hier hand in hand gaan – precies hetgeen waar ik altijd weer inspiratie van krijg!