Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Je eigen droomhuis bouwen

Je droomt er al heel je leven van, je eigen huis laten bouwen! Maar hoe moet je dit nou precies aanpakken en wat komt er allemaal bij kijken? Ben je net als ik ook iemand die graag z’n eigen huis wilt laten bouwen, maar eigenlijk het idee teveel moeite vindt? Lees dan verder, want er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om toch in je droomhuis te wonen, zonder een helse verbouwing zelf te moeten managen. In deze blog lees je aantal praktische tips om je eigen huis te (laten) bouwen.

1. Neem de tijd

Van idee naar werkelijkheid duurt simpelweg gewoon een tijdje. Een huis bouw je niet in een paar weken, er komt gewoon veel bij kijken. Dus als je het echt wilt, zorg ervoor dat je een aantal jaar vooruit planned.

2. Bedenk je droomhuis

Zodra je de besluit hebt gemaakt is het nu tijd om je droomhuis te bedenken. Houd goed rekening met welke levensfase je nu in zit met het bedenken van je droomhuis. Wat voor huis wil je? Wil je een villa laten bouwen? Ga een keer zitten met een architect om dingen uit te tekenen en een goed beeld te creëren over wat je wilt.

3. Bezuinig niet op de verkeerde dingen

Je eigen huis laten bouwen brengt de nodige kosten met zich mee. Budgeteer dus goed, en bezuinig niet op de verkeerde dingen. Zo is een goede radiator onmisbaar in je woning, maar het is erg vervelend wanneer die niet meer werkt. Kies daarom voor een betrouwbaar merk waarvan je zeker weet dat de radiator lang mee zal gaan.

4. Kies een aannemer die bij je past

Een van de belangrijkste dingen als je je eigen wilt laten bouwen is natuurlijk je aannemer. Kies een aannemer waar je goed gevoel bij hebt en die je wensen begrijpt. Kies niet voor de eerste de beste, maar praat met een aantal aannemers.