Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Lakverf voor buiten

Wanneer je de deuren, kozijnen of ander houtwerk buiten weer mooi wilt maken is het belangrijk dat je goed onderzoek doet naar het lakwerk. Het is belangrijk om van tevoren goed te kijken naar welk materiaal je wilt verven en hierop kan je jouw werkwijze en laksoort baseren.  Wanneer je binnen gaat lakken, dan is het handig om te kiezen voor lakverf op waterbasis. Deze soort is namelijk geurloos en droogt enorm snel. Echter wanneer je buiten gaat lakken, dan is het handig om niet voor deze soort te kiezen aangezien het niet goed tegen vocht kan.

Waar moet je op letten als je lakverf koopt?

Wanneer je lakverf (voor buiten) gaat kopen is het handig dat je op een aantal punten let, namelijk:

  • De glansgraden van de verf. Welke glansgraad wil je jouw lakverf hebben? Over het algemeen zijn de hoogglanzende verven het populairst door hun mooie uitstraling en het feit dat ze makkelijk te reinigen zijn.
  • Wat is de levensduur van de verf? Je wilt natuurlijk het liefst verf dat jarenlang mee gaat zodat je het niet jaarlijks opnieuw hoeft aan te brengen.
  • Wat is de dekkingskracht van de verf? Heb je veel lagen nodig om de ondergrond mooi en beschermd te maken? Hoe meer lagen je nodig hebt, hoe slechter de kwaliteit van de verf is.

Kwaliteit

Het belangrijkst is dat je verf van goede kwaliteit koopt. Wanneer je goedkope troep haalt, weet je bijna zeker dat de verf er binnen de kortste keren niet meer mooi uit ziet. Voorbeelden van goede lakverven voor buiten zijn de Sigma s2u Allure Gloss en de Sigma s2u Satin. Beide zijn kwalitatief goede verven die lang zullen blijven zitten en niet zullen verkleuren in de loop van de tijd!