Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Nieuwe dakbedekking over de oude

soorten dakbedekking

Is je dakbedekking beschadigd geraakt? Dan zijn er verschillende manier om dit te repareren. Een van deze manier is door nieuwe dakbedekking over de oude te leggen. Een platte dakbedekking is makkelijker te herstellen dan de meeste mensen denken. Wanneer het volledige dak moet worden gerenoveerd kan de nieuwe dakbedekking over de oude dakbedekking worden geplaatst. Dit scheelt zowel tijd als geld. In deze blog lees je hier meer over. 

Welke daken zijn geschikt?

Niet elk dak is geschikt voor deze optie. Er zijn verschillende soorten dakbedekking die hier wel geschikt voor zijn, zoals bitumen, pvc en EPDM. Het gebeurt eigenlijk alleen bij platte daken. 

Bitumen dakbedekking

Bitumen is het ideale materiaal om dakbedekking over elkaar heen te plaatsen. Bitumen is een sterke dakbedekking die gemaakt is van materiaal wat tegen water en andere chemische stoffen kan. Nieuwe bitumen dakbedekking over de oude bitumen dakbedekking is een snelle en goedkope manier om je dakbedekking te vervangen. 

EPDM dakbedekking

EPDM wordt in tegenstelling tot bitumen met lijm aangebracht. Dit komt doordat EPDM koud kan worden verwerkt. Nadat de lijm is aangebracht kan de nieuwe laag dakbedekking over de andere worden geplaatst. Je kunt EPDM ook over bitumen plaatsen, maar voorkom hierbij grote temperatuurverschillen.

PVC dakbedekking

Bij pvc wordt zowel lijm als hitte gebruikt. Eerst wordt de nieuwe laag over de oude gelijmd en dan soldeert de dakdekker de naden aan elkaar vast. Doordat de naden dicht worden gemaakt is de dakbedekking waterbestendig. 

Kosten nieuwe dakbedekking over de oude

Het is goedkoper om nieuwe dakbedekking over de oude te plaatsen, maar wat kost dit dan precies? Het plaatsen van bitumen kost gemiddeld €75,- per m² als je de oude laag laat verwijderen en slechts €45,- per m² wanneer je de nieuwe laag over de oude dakbedekking laat plaatsen. EPDM kost gemiddeld tussen de €45,- per m² en €85,- per m². PVC kost gemiddeld tussen de €55,- per m² en €80,- per m².