Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

PVC Vloeren: wat zijn de voordelen?

Zit je erover na te denken om een PVC vloer aan te schaffen voor in jouw woning? Dan is het handig om goed te kijken of dit wel de geschikte vloer is voor jou. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij alle voordelen van een moderne PVC vloer voor je op een rijtje gezet.

Duurzaam

Een PVC vloer is een enorm sterke vloer. Het is gemaakt van kunststof en hierdoor is het een vloer die langer mee gaat als de meeste andere vloeren. Grove beschadigingen komen ook zelden voor door de goede slijtlaag.

Hygiëne

Hygiëne is tegenwoordig enorm belangrijk. Gelukkig staat de PVC vloer bekend als een van de meest hygiënische vloeren die er is. Dit komt vooral doordat deze vloersoort enorm makkelijk schoon te maken is. PVC vloeren zijn vlak, waardoor stof zich moeilijk kan verstoppen en stofzuigen eenvoudig gaat. Hiernaast is de vloer waterbestendig, waardoor dweilen ook geen probleem is.

Geluiddempend

Woon je in een tussenwoning? Dan kan een PVC vloer fijn zijn omdat deze vloersoort enorm veel geluiden zal dempen. Echter moet je wel altijd even navragen of deze vloersoort in de woning gelegd mag worden.

Makkelijk te vervangen

Natuurlijk wil je de vloer graag zo lang mogelijk houden, maar toch blijft het mogelijk dat er schade ontstaat, waardoor je de vloer wilt vervangen. Wanneer dit het geval is, dan kan je de vloer eenvoudig vervangen. In veel gevallen hoef je ook maar een klein deel weg te halen, in plaats van de hele vloer te vervangen.

Wil je ook een houten vloer? Kijk op www.martijndewitvloeren.nl naar de mogelijkheden die er zijn.