Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Sinaasappelboompje kamerplant

Breng het Zuiden naar binnen, geef kleur en geur in je interieur en plaats een sinaasappelboompje kamerplant in het midden van je woonkamer. Deze zuiderse plant zorgt voor een warm en zuiders gevoel in je woonkamer. De kleine sinaasappels zijn eetbaar en smaken wat zurig. De schil van de kleine sinaasappel daarentegen smaakt heel zoet. Natuurlijk kan je deze vruchten ook gewoon aan de boom laten hangen om je plant meer uitstraling te geven.

Voordelen van een sinaasappelboompje kamerplant

Je ziet als het ware elke dag je boompje groeien. De plant oogt mooi en geeft veel kleur. Het is als het ware een blikvanger in je interieur. Heb je nood aan vitamine C, pluk dan een vruchtje van de plant en geef jezelf een boost. Deze boom heeft niet zo veel verzorging nodig om goed te groeien. De plant zelf geeft een aangename geur af, waar je je onmiddellijk in het Zuiden waant.

Enkele verzorgingstips sinaasappelboompje kamerplant

– Zorg steeds voor een constante temperatuur en voldoende vochtigheid voor deze plant. Het mag niet te koud zijn omdat deze plant gewoon is van in Zuiderse temperaturen te groeien. De plant mag zeker niet buiten tijdens vriestemperaturen.

– Af en toe water geven zodat het boompje op eigen tempo kan groeien. Wel goed opletten dat je niet te veel water geeft zodat je de boom niet verdrinkt of beschimmelt.

– In de zomer mag je deze boom gerust buiten in de zon plaatsen of op een terras zetten zodat deze kan genieten van het zonlicht.

– In de winter mag je gerust wat plantenvoeding toedienen om je boompje optimaal te laten groeien.

– Zorg voor voldoende licht en af en toe wat verluchting zodat je sinaasappelboompje kamerplant optimaal kan blijven groeien.