Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Stevige en solide fundering bouwen

Wapeningskorven

Het wordt als term heel vaak in de mond genomen, als de fundering goed is dan komt de rest ook wel in orde. In de bouwwereld is dit van het grootste belang, is de fundering niet stevig genoeg, dan bestaat de kans dat de woning of het  bouwwerk ook scheurt of verzakt. Door het gebruik van wapeningskorven in de fundering, of de kolommen kunnen deze worden belast. Ook het opnemen van trekkrachten is geen probleem meer, daar zorgen de stalen korven voor.

Wapeningskorven

Koppelen van de korven

Wanneer er een groot bouwwerk gebouwd moet worden, kom je er niet onderuit om wapeningskorven aan elkaar te koppelen. Dit koppelen kan op verschillende manieren gebeuren, door middel van zogenaamde stekken aan de korf of koppelstaven gebruiken. De staven die gebruikt worden om er een geheel van te maken, zijn in de meeste gevallen 120 cm lang en van een bepaalde dikte. Natuurlijk mag er op de plek van koppelen geen verlies optreden van het opnemen van trekkrachten. Met binddraad worden de staven aan beide korven bevestigd, op deze manier heb je een stevig geheel.

Vaak uitgevoerd in een standaardlengte

Bij het bestellen van wapeningskorven bij betonstaal.nl, krijg je te maken met een standaardmaat. In de hoeken van bijvoorbeeld een fundering moet er vaak een aanpassing worden gedaan, dit kun je doen met beugels of staven. Maar natuurlijk kunnen de korven ook op maat worden besteld, zo kun je direct de korven plaatsen en verder gaan met de fundering of kolom. Ook voor een  kolom geld, weet je niet wat voor korf je nodig hebt haal er een expert bij om dit voor je te berekenen.