Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Tips voor het inrichten van een huis

Een huis inrichten, dat is nog niet zo simpel. Er komt heel wat bij kijken en het is makkelijk om voor de verkeerde items en kleuren te kiezen. In dit artikel lees je wat tips voor het inrichten van een nieuwe woning!

Minimalisme

Ze zeggen wel eens ‘less is more’. Alhoewel dit niet altijd op gaat voor iedereen is het wel een goed startpunt voor het inrichten van een huis. Het is namelijk niet nodig om elke hoek van het huis te vullen met spullen. Het geeft natuurlijk wel sfeer om persoonlijke snuisterijen neer te zetten, maar kijk qua meubels wat er écht niet kan ontbreken en houdt het hierbij. Alle accessoires én een overvloed aan meubels kan namelijk al snel zorgen voor rommeligheid. Hierdoor wordt je al snel onrustig. Het zorgt ook nog eens voor minder schoonmaak werk!

Wist je dat je leuke meubels ook bij Xenos kan kopen? Kijk voor heel het assortiment op https://www.xenos.nl/.

Licht

Licht en lucht blijken uit bovenstaande tips een belangrijk goed als het gaat om inrichting. Is jouw woning niet al te groot? Kies dan niet voor een donkere kleur op de muur. Dit zorgt ervoor dat de ruimte alleen maar kleiner wordt. 

Sfeer wordt niet gecreëerd door grote lichtpunten aan de muur, maar juist door kleine lampjes verdeeld over het huis. Het is natuurlijk logisch dat je in de keuken en boven de eettafel een grote lamp ophangt of misschien gebruik maakt van spotjes. Houdt het dan in de woonkamer gezellig door kleine lampjes te verdelen over de ruimte.

Kies bijvoorbeeld voor een staande (lees)lamp in combinatie met kleine sfeerlichtjes. Zo hou je een goed evenwicht en kun je naar jouw smaak en/of stemming de verlichting op dat moment kiezen.