Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Unieke toepassingen voor een visgraat parket in huis

Wanneer je besloten hebt dat de vloer in jouw huis mag opvallen, dan zijn er een hoop opties om uit te kiezen. Laminaat is een goede optie, of massief hout. Of kies voor een pvc vloer, natuursteen of parket. Wanneer je een materiaal hebt gekozen, kun je ook nog kiezen voor een bepaald patroon. Visgraat parket is bijvoorbeeld uitzonderlijk populair, ook al is het van alle tijden. Zelfs in villa’s van wel honderd jaar oud zien we al visgraat vloeren voorkomen. En toch is het nog altijd een leuke manier om je woning op te knappen.

Een vloer uitkiezen 

Wanneer je een vloer gaat uitzoeken dan zijn er een aantal punten van aandacht. Wanneer je hierover een besluit hebt genomen, dan weet je of visgraat parket bij jou past:

  • Wat is je budget? Het verschil in prijs tussen vloeren is namelijk groot.
  • Welke kamer gaat het om? Een keuken vraagt om andere vloeren dan een slaapkamer. 
  • Welk patroon zie je graag terug? Vind je rechte lijnen mooi, of mag het speelser? 
  • Welk materiaal past bij jou en je interieur? Steen, pvc, hout en tapijt hebben allemaal unieke eigenschappen. 
Visgraat Parket

Voor je kunt bepalen of de visgraat parket vloer bij je past, is het zaak dat je antwoord geeft op de bovenstaande vragen. Parket is relatief duur maar gaat ook erg lang mee. Het is minder duur dan eikenhout maar duurder dan veel laminaat. Als je parket goed onderhoudt – waarvoor je wel tenminste om de paar dagen moet vegen – dan kun je er tientallen jaren van genieten. Dit hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van je parket.

De visgraat

Een visgraat vloer is gelegd in een bepaald patroon. Je gebruikt relatief korte planken en plaatst deze haaks op elkaar zodat er een uniek legpatroon ontstaat. Dit doet denken aan een visgraat, en daaraan dankt de vloer dan ook haar naam.