Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Voor welke werkzaamheden is een minigraver geschikt?

minigraver

Een minigraver wordt in veel situaties gebruikt. Dit komt door de veelzijdigheid ervan. Het is echter wel handig om te weten of een minigraver kopen ook voor jou een goed idee is. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je deze goed gebruikt.

Te veel of te zware werkzaamheden

Sommige werkzaamheden kan je niet met de hand doen. Het is te veel, of te zwaar werk. Dan is een minigraver die compact, wendbaar en licht is natuurlijk de oplossing. Daarmee kan je zorgen dat je niet te lang bezig bent en het allemaal niet te uitputtend wordt. De lichte en middelzware taken zijn gemakkelijk uit te voeren. Een geul graven zou je met de hand kunnen doen, maar met de minigraafmachine is veel gemakkelijker in gebruik omdat dit veel minder arbeidsintensief is.

Werken op een onverhard terrein

De minigraver is voorzien van rupsbanden. Het is dus wel heel gemakkelijk om onverhard terrein ermee te bedwingen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om bouwplaatsen of werkzaamheden langs de weg. Bekijk wel of je niet beter af bent met een nog zwaardere machine. Het is vooral voor stratenmakers en hoveniers heel aantrekkelijk om ermee te werken. Dat maakt afgraven en verplaatsen van de grond veel gemakkelijker.

Veel wendbaarheid verzorgen

Een minigraver is zeer wendbaar. De compacte vorm maakt ook nog eens dat hij op veel meer plekken in te zetten is. Je kan er ook nog eens zeker van zijn dat deze machine in stilstand om de as kan draaien. Zo kan je dus vanaf één plek heel veel terrein bestrijken en hoef je niet voortdurend te verplaatsen. Dat maakt dat deze minigraver toch wel heel gemakkelijk bruikbaar is in heel veel verschillende situaties.

Werken onder tijdsdruk

Tot slot is de minigraver handig wanneer je maar beperkt de tijd hebt om een klus af te ronden. Zelfs al heeft dit type graver niet de grootste capaciteit, dan nog is het zo dat je er veel meer werk mee kan verzetten dan met de hand en met schep en kruiwagen. Dan is het dus wel heel gemakkelijk om alles te verzorgen.