Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Waar moet je opletten bij het kopen van een douchecabine?

Bij een badkamer make-over, dan wordt er vaak niet alleen naar de accessoires gekeken, maar naar de badkamer in het geheel. Badkamer meubels uitzoeken is een klus die makkelijker is dan een douchecabine kopen. Er zijn toch een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en die je helpen bij het uitzoeken van de juiste douchecabine. In dit artikel een aantal zodat jij de perfecte douchecabine kan scoren!

Wel of geen douchebak 

Een douchecabine is op twee verschillende manieren te monteren, direct op de tegels of door middel van een douchebak. Beiden manieren zijn hetzelfde effectief, het is echt afhankelijk van je smaak welke er in de badkamer past. Er zit echter wel verschil in het monteren en de onderhoud ervan. Een douchebak is qua onderhoud makkelijker te onderhouden dan als er direct op de tegels wordt gemonteerd, de zeepresten hechten minder snel aan de douchebak dan op de tegels. Als er wordt gekeken naar de montage ervan dan is ook hier de douchebak het makkelijkst, de cabine en de douchebak zijn namelijk voor elkaar gemaakt waardoor het op elkaar aansluit. Als je de douchecabine direct op de tegels wil aanbrengen dan moet er rekening gehouden dat het water goed kan aflopen naar het gootje. 

Soorten douchecabine

Hoe groot de douchecabine is dat ligt ook aan de grootte van de badkamer, maar ook spelen douche gewoontes hier een grote rol in, douche je alleen of juist vaak samen. Als je spullen kwijt wil in de douche dan is een ruime douchecabine gewenst. Er zijn verschillende soorten, vormen en maten douchecabines verkrijgbaar. Zo heb je een douchecabine zwart van staal, deze past enorm bij een industriële badkamer stijl. Daarnaast heb je ook ronde douchecabines die passen meer bij een landelijke badkamer stijl.