Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Waar wordt bij een bouwtechnische keuring naar gekeken?

Als je een huis gaat kopen, kom je in een spannende situatie terecht. Het gaat immers om bijzonder veel geld, terwijl het ook geen alledaagse aankoop is. Om deze aankoop zo goed mogelijk voor te bereiden, is een bouwtechnische keuring aan te raden.

Maar, waar wordt nou naar gekeken bij een bouwtechnische keuring? En is het uit laten voeren een bouwtechnische keuring te allen tijde aan te raden? Op die laatste vraag kan eigenlijk maar één antwoord gegeven worden: ja, dat is inderdaad aan te raden.

Algehele staat van de woning

Bij een bouwtechnische keuring wordt onder meer naar de algehele staat van de woning gekeken. Zo worden onder meer de fundering, de riolering, de vloeren, de muren en het dak bekeken. Ook wordt uitgebreid gekeken naar de staat van de deuren, de ramen, de kozijnen en de puien.

Een keurder voert bovendien in het huis een vochtmeting uit. Aan de hand van zo’n meting kunnen mogelijke vochtproblemen in huis vastgesteld worden.

Visuele beoordeling

Ook voert een keurder allerlei visuele beoordelingen uit. Dit betreft bijvoorbeeld een beoordeling van de keuken, van het sanitair, van de elektrische installatie en van de cv-ketel. Een dergelijke visuele beoordeling wordt niet alleen met de ogen uitgevoerd, maar ook met de handen. Een goede keurder voelt eigenlijk alles in huis.

Onderhoud

Tot slot kijkt een keurder ook naar het onderhoud van de woning. Heeft de woning voldoende onderhoud gehad? Of is er sprake van achterstallig onderhoud? Als er sprake van achterstallig onderhoud is, kijkt de keurder ook naar de te verwachten kosten. Je krijgt daarbij eigenlijk een complete begroting aangeleverd; dit geeft je veel inzicht in de te verwachten kosten.

Al met al is een bouwtechnische keuring écht compleet. Je krijgt gewoonweg een volledig en reëel beeld van de woning.