Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Waarom een raamboompje met beveiliging?

raamboompje

Een raamboompje met beveiliging is een aanrader voor op jouw raam, maar ook voor jouw deur. Zo voorkom je dat er inbrekers in huis komen en heb je een veilig gevoel. Wij vertellen jou wat de voordelen ervan zijn en hoe je een raamboompje met beveiliging herkent.

De voordelen ervan

Er zitten diverse voordelen aan een raamboompje met SKG keurmerk oftewel beveiliging. Allereerst zijn ze zowel voor ramen als voor deuren geschikt. Daarnaast zijn ze meestal ook gelijksluitend, wat ervoor zorgt dat je alle raamboompjes in jouw woning met één sleutel kan bedienen. Zo heb je geen last van een zware sleutelbos en het zoeken naar de juiste sleutel. Daarnaast kan je jouw deur of raam met een raamboompje in een kierstand zetten, waardoor je ook wat frisse lucht naar binnen haalt.

Verder zijn raamboompjes van Dulimex en Axa vrij goedkoop en toch kwalitatief sterk. Ze zorgen ervoor dat het raam of de deur goed sluit en zullen niet snel kapot gaan. Bovendien zijn ze geschikt voor diverse ramen en deuren, denk aan naar buitendraaiende en naar binnendraaiende ramen en deuren, draai-, klep- en uitzet en valramen. Je kan daarnaast kiezen uit een inbouw- of opbouwsluitkom. Een inbouwsluitkom zie je niet en een opbouwsluitkom wel, maar deze is wel makkelijker te monteren.

Ook kan je kiezen voor een raamboompje met sluithaak, als je geen gat in het kozijn wilt frezen en een opbouwsluitkom niet gaat werken. Twijfel je of de schroeven bij het raam in het glas terechtkomen, dan kan je er een montageplaat bij aanschaffen. Deze zorgt bovendien ook voor een betere werking van de tochtstrip. Als laatste kan je nog uit diverse kleuren en modellen kiezen. Zo heb je de raamboompjes in het wit, zilvergrijs en zwart, net welke bij jouw interieur en raam of deur past. Op die manier heb je altijd het gewenste raamboompje.

Kies voor een raamboompje met SKG

Een raamboompje met beveiliging herken je ten eerste aan het SKG* keurmerk dat erop staat. Daarnaast zit er een slotgat en/of drukknop op. Volgens het Politie Keurmerk veilig Wonen moet je alleen wel 2 raamboompjes op jouw raam of deur plaatsen voor een optimale beveiliging. Je plaatst er dus één links en één rechts of één boven en één onder. De montage is gelukkig eenvoudig en als dat gebeurt is dan weet je ook zeker dat jouw woning optimaal beveiligd is. Er komen dan geen inbrekers meer zomaar naar binnen. 

raamboompje

Wel moet je alle raamboompjes sluiten als je weggaat. Zet ze dus niet op kierstand, maar sluit de ramen en deuren volledig en zorg ervoor dat ze op slot gedraaid zijn. Zo kan je met een gerust en veilig gevoel werken, een dagje weggaan, op vakantie gaan en slapen. Bovendien ben je ook meteen voorzien van extra kinderbeveiliging, want de kinderen kunnen zo niet zomaar de deur of het raam openen en weglopen of uit het raam vallen. Zo wordt gevaar ook nog eens voorkomen.

Wil je nu een raamboompje met SKG keurmerk kopen? Bekijk online het diverse assortiment aan Dulimex en Axa raamboompjes. Zo weet je gegarandeerd dat je kwalitatieve raamboompjes hebt tegen een lage prijs.