Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Waarom wikkelfolie belangrijk is bij het versturen van een pakketje

mini wikkelfolie

Wat is wikkelfolie

Wikkelfolie wordt gebruikt om palletladingen in te wikkelen. Het doel hiervan is om te voorkomen dat er iets van de lading afvalt of gaat verschuiven tijdens het transport. Ook beschermd het de lading voor eventuele vocht en vuiligheid. Wikkelfolie is heel erg dun maar stevig. Het is gemaakt van LLDPE, staat voor Linear low-density polyethylene. Dit maakt wikkelfolie soepel en rekbaar waarbij de functie van het wikkelen goed tot zijn recht komt. De wikkelfolie biedt de beste bescherming voor je lading.

Wikkelfolie

Voordat een lading veilig en betrouwbaar is vastgemaakt voor transport, zijn er twee stappen die nog aan de orde moeten komen. De goederen die worden voorzichtig in een doos of een krat verpakt. Daarna wordt er op toegezien dat de dozen en kratten voorzien worden van wikkelfolie. Wat zo byzonder is, is dat de gekleurde handwikkelfolie bescherming biedt tegen UV-straling. Door de ontransparantie kun je niet erdoor heen kijken.

De verschillende wikkelfolies

De wikkelfolie bestaat uit de handwikkelfolie, machinewikkelfolie, bundelfolie en wikkelnet. wikkelfolies heb je in verschillende formaten, kleuren en verschillende uitvoeringen. De Verschillende uitvoeringen zijn:

– Handwikkelfolie: Dit wordt meestal met de hand met een wikkelfoliedispenser om de pallets gewikkeld. De handrollen zijn leverbaar in verschillende diktes en kleuren.

– machine wikkelfolie: Bij machine wikkelfolie is het de rekpercentage die parten speelt. Je hebt wikkelfolie met rekpercentages van 150%, 250%, en 300% rekpercentages. Het is een aanrader dat je bij het kopen van de foly gaat letten op de juiste rekpercentage. Een te lage rekpercentage kan door de machine gaan scheuren, bij een te hoge rekpercentage hoeft er niets te gebeuren, alleen dat je dan meer zal betalen.

mini wikkelfolie

– Bundelfolie of mini wikkelfolie: Deze zijn kleine rolletjes folie

die 10 cm breed zijn en worden meer gebruikt om kleinere producten

te verpakken. Door de elasticiteit van de bundelfolie is het mogelijk om meer of minder spanning toe te voegen. De bundelfolie kun je standaard transparant of in de kleur zwart kopen

– Wikkelnet: Wikkelnet word meer gebruikt voor producten die ademruimte en ventilatie nodig hebben. Agrarische producten en haardhout zijn enkele van de producten die met wikkelnet gewikkeld worden. Doordat wikkelnet gemaakt is van nylon, heeft het een verstevigende werking die de producten intact houd. De oppervlakte van de wikkelnet heeft grote gaten goed voor de gebruik van grove producten. Deze folie is te verkrijgen als handrol en machine variant.

Voordelen gekleurde wikkelfolie

De gekleurde wikkelfolie kun je verkrijgen in de kleuren zwart, rood, geel, blauw en groen. Het is prijziger dan de transparante folie, maar heeft zo zijn voordelen.

– Doordat de gekleurde folie UV-bestendig is zullen de spullen minder gaan verkleuren.

– De folie maakt dat men niet kan zien wat erin verpakt is wat goed uitkomt, voor het tegen gaan van eventuele verduistering.

– Jou verpakte spullen krijgen met de gekleurde folie een extra tintje. En je zou ze gemakkelijk kunnen herkennen.