Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Waarom zou je een bouwtechnische keuring laten uitvoeren?

Stel je even de volgende situatie voor: je hebt een huis gekocht en weet zeker dat het alles is waar je ooit van hebt gedroomd. De uiterlijke kenmerken kloppen helemaal. Het huis is mooi schoon en ook van de buitenkant lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Maar wie verder kijkt dan zijn neus lang is weet dat schijn soms kan bedriegen. Het is dan ook belangrijk om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren, want het huis kan gebreken hebben die met het blote oog misschien niet te zien zijn. Dit artikel is in samenwerking met seivda.nl geschreven en vertelt je waarom het zo belangrijk is om een bouwtechnische keuring te laten uit voeren.

  1. Zoals net al even kort benoemd kan het huis gebreken hebben die je met het blote oog niet kan waarnemen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de afvoer niet goed is geïnstalleerd. Dit wil je natuurlijk niet want niemand zit te wachten op lekkage!
  2. Het volgende punt gaat door op het eerste punt. Niet alleen de afvoer kan lekken maar ook bijvoorbeeld het dak. Het kan zo zijn dat dakpannen door niet tijdig in te spelen op veroudering zijn verschoven van hun plek waardoor er ook lekkage kan ontstaan.
  3. Wanneer een kozijn van hout is gemaakt is het mogelijk dat het hout is gaan rotten. Vaak is dit vanaf de buitenkant niet gelijk te zien. Een bouwtechnische keuring kan voorkomen dat je voor verassingen komt te staan en zal dit soort gebreken tijdig kunnen opsporen.
  4. Misschien heeft het huis een kelder waar de verkoper je (nog) niet mee naartoe heeft genomen. Een kelder lijkt misschien onbelangrijk maar is toch een extra ruimte. Om deze ruimte optimaal te kunnen benutten kan het waardevol zijn om er een keuring op los te laten.

Hopelijk ben je overtuigd van het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring en kun je deze tips inzetten bij het kopen van een nieuw huis!