Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Wat is betonplex?

betonplex plaat

Betonplex is sterk plaatmateriaal en in diverse varianten verkrijgbaar. Betonplex is onder te verdelen in twee soorten: betonplex op multiplex basis en betonplex op spaanplaat basis. Van elke soort zijn er meerdere variaties verkrijgbaar. Dit artikel geeft meer informatie over betonplex.

Wat is betonplex?

Betonplex plaat valt onder de plaatmaterialen. De betonplex platen zijn voorzien van een epoxy toplaag en 2 componenten kunsthars. Door betonplex op deze manier op te bouwen, ontstaan platen die krasvast en watervast zijn. Betonplex wordt vaak gebruikt voor het storten van beton. Er wordt sterke bekisting gebruikt voor het storten van beton en betonplex is hier uitermate goed geschikt voor. Het beton mag tijdens het drogen niet gaan hechten aan het materiaal. Op basis hiervan is betonplex in het leven geroepen. Als het beton goed is uitgehard kan betonplex zonder enige moeite worden verwijderd. Betonplex platen kunnen doorgaans meerdere malen worden gebruikt, voor diverse doeleinden.

betonplex plaat

Eigenschappen van betonplex plaat

Betonplex beschikt over een gladde toplaag. De gladde toplaag zorgt ervoor dat het materiaal niet gaat hechten aan de toplaag en het zorgt ervoor dat de toplaag vettig aan kan voelen. Betonplex heeft de eigenschap zeer sterk te zijn en is beschikbaar in diverse diktes en voor diverse doeleinden. De platen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt door de waterdichte toplaag. De waterdichte toplaag maakt de platen bestand tegen diverse extreme invloeden van buitenaf. Niet elke betonplex plaat is UV bestendig, let hierop als je de platen aan gaat schaffen voor het gebruik buiten in het zonlicht.

Waar wordt betonplex voor gebruikt?

Betonplex is van origine ontwikkeld om beton in te kunnen storten. Na verloop van tijd heeft men ontdekt dat de eigenschappen van betonplex uitermate goed zijn. Deze goede eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat de platen veelzijdig inzetbaar zijn in het dagelijks leven. Er worden onder andere meubelstukken gerealiseerd met betonplex, dierenhokken, werkbladen en keukenbladen. Ook is betonplex een goed materiaal voor het creëren van vloeren voor bussen en aanhangers.