Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Wat kost het om een dak te renoveren? 

Je hebt besloten dat het tijd is om je dak te renoveren. Maar voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de kosten die hiermee gemoeid zijn. De kosten voor dakrenovatie ligt tussen €45,- en €55,- per m² voor een plat dak en de €50,- en €120,- per vierkante meter voor een schuin dak. De kosten zijn afhankelijk van het gekozen materiaal en de oppervlakte van het dak.  

 In deze blog gaan we dieper in op de kosten van een dakrenovatie, zodat je goed voorbereid bent op wat je kunt verwachten. 

Wat kost een dakrenovatie? 

De dakrenovatie kosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte en complexiteit van het dak, het gekozen materiaal, de staat van het bestaande dak en de tarieven van de aannemer. Over het algemeen kun je echter rekening houden met een prijs van ongeveer € 40 tot € 120 per vierkante meter voor een standaard dakrenovatie.  

Kosten per m² 

De kosten per vierkante meter voor een dakrenovatie zijn afhankelijk van het gekozen materiaal. Hier zijn enkele geschatte kosten per m² voor verschillende soorten dakbedekking: 

Soort materiaal Kosten per m² 
Bitumen  €45,- 
EPDM €50,- 
PVC €55,- 
Dakpan klein €60,- 
Dakpan beton €50,- 

Factoren die de prijs beïnvloeden 

Naast het materiaal zijn er verschillende andere factoren die de prijs van een dakrenovatie kunnen beïnvloeden: 

  • Dak toegankelijkheid: als je dak moeilijk bereikbaar is of extra veiligheidsmaatregelen vereist, kan dit de kosten verhogen. 
  • Onderdak en isolatie: het vervangen of toevoegen van onderdak en isolatie kan de kosten verhogen, maar het kan ook helpen om energie te besparen en de levensduur van het dak te verlengen. 
  • Reparaties: als er reparaties nodig zijn aan het dakgebinte of andere structurele elementen, kunnen de kosten toenemen. 
  • Extra’s: eventuele extra’s zoals dakramen, dakkapellen of zonnepanelen kunnen de kosten van de renovatie verhogen. 
  • Oppervlakte van het dak: wanneer het om een groter dak gaat zijn er ook meer materialen en arbeid nodig. Hierdoor zullen de kosten van een groter dak hoger zijn dan de kosten van een kleiner dak.