Inspiratie voor wonen en verbouwen

Laat je inspireren tot bijzonder wonen!

Wat kost het om een verhuizing uit te besteden?

Je kent het wel! Je hebt al een huis gekocht van enkele tonnen en dan nu ook nog een verhuizing regelen dat loopt ook weer op in de kosten. Op deze manier kan het erg in de kosten oplopen. Maar hoe besteed je de verhuizing zo goed en goedkoop mogelijk uit? Hier beneden vind je de beste tips waar je op moet letten voor de makkelijkste verhuizing.

Naar welke stad verhuis je?

Allereerst is het natuurlijk goed uit te zoeken naar welke stad je verhuist en welk verhuisbedrijf je inschakelt. Verhuis jij naar Rotterdam Schakel dan een verhuisbedrijf uit Rotterdam in. Verhuis jij naar Den Haag? Schakel dan een verhuisbedrijf Den Haag in. Dit voorkomt zeker s ’ochtends als jij op tijd wilt beginnen met de verhuizing enorm veel tijd als ze bij jou in de stad zitten. Mocht dit niet het geval zijn en er is file begint je verhuizing zo een uur later. Dit wil je natuurlijk ter alle tijd voorkomen.

Wat zijn de kosten voor een verhuizing uitbesteden?

Voordat je een keuze maakt is het allereerst van belang om te weten wat de kosten zijn voor het uitbesteden van een verhuizing. 

Hieronder enkele prijzen als voorbeeld: 

Je hebt gemiddeld drie verhuizers nodig voor een snelle en goede verhuizing. 

  • Bij 1 verhuizer moet je denken aan een prijs tussen de €400 en €600 euro
  • Bij 2 verhuizers moet je denken aan €800 tot €950 
  • Bij 4 moet je al gauw denken aan €1300 en €1600

Hiernaast komen ook de kosten voor transport en de voorrijkosten.

  • Verhuisauto van 20m3: Inclusief bestuurder 55 tot 65 euro per uur
  • Verhuisauto van 50m3: Inclusief bestuurder 65 tot 75 euro per uur

Het is belangrijk een verhuizer uit de buurt te kiezen aangezien je ook kosten betaald voor de kilometers hierbij is ook nog verschil of je een regionaal of landelijk verhuisbedrijf kiest.

Regionaal: Aan te raden bij kleine verhuizingen aangezien ze meestal weinig mankracht hebben.

Landelijk: Bij grote verhuizingen zijn landelijke verhuizers aan te raden. Landelijke verhuisbedrijven hebben meer ervaring in het verhuizen van locatie A naar locatie B door het gehele land. Echter beschikken ze vaak over meer verhuizers.

  • Denk bij het aantal kilometers tussen de 50 cent en 1 euro per kilometer

Ook zijn er soms nog enkele andere kosten namelijk: wat laat je de verhuizers doen en is er genoeg plaats voor je huis of moet er geparkeerd worden op een betaald parkeerplaats?

  • Klusjes laten doen: €40 euro per uur
  • Spullen inpakken: €40 euro per uur
  • Lift service: €65 per uur
  • Eventuele Parkeervergunning: €25 tot €50

Zoals je kan zien is het dus belangrijk over al deze zaken na te denken en niet zomaar een verhuisbedrijf in te schakelen, dit kan namelijk erg oplopen in de kosten.

Laat daarom altijd een offerte maken zodat je duidelijk weet wat de verhuiskosten gaan worden en of je wel over dat budget beschikt. Probeer ook altijd de verhuizer te helpen met wat opruimwerk en de kleine spulletjes inpakken, dit zorgt ervoor dat de verhuizer minder uur hoeft te werken en het je kan bespraken op de kosten. 

Succes met de verhuizing en denk aan de tips!